Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

500 personer till kan drabbas av varsel

Annons

I onsdags kväll träffades en arbetsgrupp på Länsstyrelsen för att dra upp riktlinjer för hur arbetet ska organiseras och vilka åtgärder som ska tas för att mildra effekterna av nedläggningen av Ericssons fabrik i Gävle. Varslen kommer indirekt att drabba underleverantörer i Gävleområdet och uppskattningsvis kommer det att medföra varsel på ytterligare 300-500 personer.
– Det är ett hårt slag i ett län som redan sett stora neddragningar inom hela basindustrin, såväl stål som papper och trä, säger Olov Rydberg som är ställföreträdande landshövding, i ett pressmeddelande.
Arbetsgruppen diskuterade också vikten av att få till utbildningsplatser på alla nivåer för att behålla kompetens i Gävleregionen.
– Säkert kommer vissa att finna nya jobb tämligen omgående. Andra kan spetsa sin kompetens ytterligare om rätt utbildningsmöjligheter skapas i regionen. Vi räknar med att vi om 3 till 4 år är inne i en annan konjunktur med arbetskraftbrist och då gäller det att stå rustad och att kompetensen finns kvar i vårt område, säger Britt-Marie Edfelt, Länsstyrelsen.

Mer läsning

Annons