Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

A-fisket bjuder på laxspecial

/
 • FÖRST. Torbjörn Lindqvist, Älvkarleby, tog 22 maj årets första blanklax i Älvkarleby, en kraftig bit på 16,3 kilo.
 • STOR. 18,1 kilo väger den här fina laxen som Dan Danielsson, Uppsala, stolt visar upp.
 • STÖRRE. 18,7 kilo lax får Peter Jonsson, Gävle, att bjuda på ett leende i den sena majkvällen.
 • OCKSÅ STÖRRE. Leif Karlsson, Sandviken tog den här praktfirren på 18,7 kilo vid Korallen den 17 juni
 • ÄNNU STÖRRE. Yngve
 • STÖRST. Peter Boström, Älvkarleby, är den som tagit den största laxen, 20,7 kilo, hittills i år. Inte bara i Älvkarleby utan i hela Sverige. Givetvis leder han A-Fisket med det resultatet.
 • ”GÄDDKUNGENS” REVANSCH. Janne Olsson, Gävle, strålar av lycka när han på tisdagkvällen äntligen lyckas ta en lax som vi får anse skaplig, 13,1 kilo (kvällens största) och nytt personligt rekord med råge. Janne som jobbar på Fiskekontoret i Älvkarleby har under årens lopp ägnat mesta fisketiden till att ta storgäddor eller också den lite lugnare varianten då han metar sarv. Jannes revansch består i att när han testade det här med laxfiske blev det inte några fångster att skryta med. Rykten säger att han förra året lyckades få upp en liten laxrackare på dryga 3 kilo, medan övriga fångster den kvällen låg på vikter mellan 8 och 16 kilo. Den kvällens fångst han fått många gliringar för men nu har han visat att även han kan få upp en skaplig lax.
 • NYTT PERSONLIGT. Tony Berggren, känd fiskeprofil från Gävle satt nytt personligt rekord med den här biten på 13,7 kilo.
 • EN BIT KVAR. Kjell Wendin, Skutskär, har en bit kvar till första ”drömgränsen” 10 kilo. I tisdags tangerade Kjell personliga rekordet med den här laxen på 8,5 kilo. 
PS. Kjell sprängde 10-kilosvallen 18 juni med en fångst på 14 kilo!
 • HELFRÄLST. Simon Hansén från Gävle är en inbiten sportfiskare men det är först i år som han provat på laxfiske. Det är kompisen Tony Berggren som har lockat med Simon till Älvkarleby och redan andra gången (12/6) han fiskade tog han en lax på 14,5 kilo. Nu är han helfrälst på laxfiske, det har blivit varje dag sedan dess.
 • VID KORALLEN. Det har tagits många fina laxar vid Korallen, Anders Åkerlund, Järbo tog den här fina biten på 13,9 kilo den 26 juni.
 • MERA JÄRBO. Nils-Erik Hansson, Järbo med en 12-kilos fångad den 23 junui vid Korallen
 • MORGONSTUND HAR .... Peter Lindqvist, Eskilstuna provade morgonfiske och belönades med den här biten på 15,3 kilo. Laxen togs på Korallen den 21 juni vid 7-tiden.

Midsommartider och lax hör ihop, A-Fisket har som tradition att på midsommarafton presentera några av alla de fina laxfångster som tas i Älvkarleby.

Annons

Den första blanklaxen togs 22 maj, sedan var det som vanligt lite glest mellan fångsterna. Fram till 12 juni togs det 45 laxar för att sedan accelerera under senaste veckan då över 100 laxar har landats.

På fiskesidan förra veckan spådde vi att Fallens dag skulle sätta fart på fisket och mycket riktigt, den dagen fångades det 29 laxar. Den senaste tidens stora regnmängder ger förhoppningar att vattenföringen i älven kommer att ligga på hyfsad nivå de närmaste dagarna och då bör det vara optimala förutsättningar för bra laxfiske.

Bor du i närheten av Älvkarleby, gör i ordning lite matsäck och gör en liten utflykt till sportfisket under helgen och kolla in fisket. Har du tur kan du få se en och annan fight mellan laxen och sportfiskaren. Vem som går segrande ur de kamperna är inte självklart, men det är värt ett besök.

På dagens fiskesidor träffar du några av alla de nöjda laxfiskare som hann med att fixa sin egen lax till midsommar

Mer läsning

Annons