Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allvar för Kallur och Holm

I dag börjar allvaret för två av Sveriges största medaljhopp i OS.
Susanna Kallur ska visa form trots stora skadebekymmer och Stefan Holm ska hitta höjden han saknat den senaste tiden.

Annons

Först ut av stort svenskt intresse är handbollsdamerna som för första gången i OS-turneringen får bära favoritstämpel. Ulf Schefverts lag skrällbesegrade Tyskland med uddamålet och vinst mot Brasilien innebär att Sverige är vidare från den tuffa gruppen. Matchen spelas med start kl 03.00. Knappt två timmar senare (04.55) är det dags för simkungen Michael Phelps igen. Phelps har nu chansen att bli historisk som förste OS-idrottare att vinna åtta guld i samma spel när USA gör upp om medaljerna på 4x100 meter medley. Det amerikanska lagkappslaget är också storfavorit till segern.
13.00 går startskottet för Sanna Kallurs jakt på ett OS-guld. Den svenska häckstjärnan har varit skadeförföljd de senaste månaderna och inte kunnat träna som hon har önskat. Nu får vi äntligen besked om Kallur är frisk nog för att kliva upp på prispallen. Detsamma gäller Stefan Holm, som fick våren saboterad av hälseneproblem, och som senaste månaden inte hittat de riktigt höga höjderna i sin hoppning. Holm inleder kvalet tillsammans med Linus Thörnblad 14.20. Tisdagens final kan för övrigt bli Holms sista. Han har länge sagt att han slutar direkt om han vinner sitt andra raka OS-guld.
14.30 kliver Anna Lindberg upp på tremeterssvikten för att göra en bättre final än semifinal. När hon landar hoppas hon kunna göra det på prispallen.

Mer läsning

Annons