Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambassadören valde sin favoritböna

/
  • lektion i sörpling. Gevalias kvalitetschef David Holfve (till höger)instruerade hur Matthew Barzun skulle sörpla på bästa sätt.
  • Fick lära sig sörpla. Den amerikanske ambassadören Matthew Barzun fick smaka och sörpla på en hel del olika kaffesorter när han besökte Kraft Foods Gevaliafabrik i Gävle.

USA:s ambassadör gillar kaffebönan Kona från Hawaii bäst. Det konstaterade han sedan han provsmakat kaffe på Gevalia i Gävle.

Annons

Matthew Barzon började sin dag i Gävle med att besöka Mackmyras whiskydestilleri och Kraft Foods Gevaliafabrik. Han är exalterad över att Gevalias kaffe i höst ska lanseras i den amerikanska dagligvaruhandeln.

– Både Gevalia och Mackmyra är exempel på entreprenörer som vill växa och etablera sig i USA. Därför tycker jag att det är intressant att besöka dem, säger han.

Fick provsmaka kaffe

På Gevalia fick han en rundtur i fabriken och avslutade med att provsmaka flera olika kaffesorter.

– Jag brukar säga åt mina barn att inte göra så här, sade Matthew Barzun när Gevalias kvalitetschef David Holfve visade hus man skulle sörpla i sig kaffet för att känna alla smaker på bästa sätt.

När ambassadören sedan blev pressad på vilken av alla kaffesorter han tyckte bäst om försökte han först vara diplomatisk och säga att han gillade alla.

Brukar inte välja Franskrost

– Franskrost beställer jag inte i vanliga fall, men den här var faktiskt god. Men jag älskar verkligen Kona (exklusiv kaffeböna från Hawaii), säger han till slut.

Nils Holmqvist

Mer läsning

Annons