Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetarbladets ansvarige utgivare med i kvällens SVT Debatt

/

Daniel Nordström, Arbetarbladets ansvarige utgivare, kommer medverka i kvällens avsnitt av SVT Debatt. Arbetarbladet ringer upp honom när han sitter på tåget ner till studion i Göteborg.

Annons

Varför medverkar du i Debatt?

Det har att göra med Charlie Hebdo och händelserna i Paris. Hur medierna har hanterat det i efterhand, främst vad det gäller teckningarna. Arbetarbladet har ju publicerat teckningar därifrån och i kväll ska vi vara ett exempel på en tidning som valt det spåret.

Vad kommer du att säga?

Det återstår att se. Det viktiga är inte om man publicerat teckningarna eller inte. Det viktiga är att stå upp för yttrandefriheten och Charlie Hebdos rätt att publicera sina teckningar. Jag har full respekt för utgivare som, till skillnad från oss, valt att inte publicera teckningarna. Jag har ingen kritik mot dem.

Förväntar du dig kritik för att Arbetarbladet publicerat teckningarna?

Jag antar att det kommer finnas kritiker med i kväll. Jag räknar med att inte alla håller med mig.

Hur förbereder du dig?

Jag lyssnar på hårdrock och äter halstabletter. Haha, jag är förkyld... Nej men jag känner mig förberedd. Det går aldrig dock att förbereda sig fullt ut för en debatt. Det gäller att vara grundförberedd.

Är det viktigt med lokalpress i SVT Debatt?

Mittmedia har varit kritisk mot SVT:s "Stockholmsfixering" så det känns bra att de uppmärksammar utgivare från lokalpressen nu.

SVT Debatt sänds i kväll klockan 22.00 på SVT 1 och kan även ses på SVT Play.

Mer läsning

Annons