Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boule är mer som en livsstil

/

I snö och rusk sökte sig 300 Gävleboulare i fredags till Gefle Boulecenter. Denna dag vankades det dessutom besök av Hasse Persson med det populära radioprogrammet Sök och Finn.

Annons

– Det är kul med boule, säger Gefle Boulesällskaps Ralph Lundgren. Att umgås med glada boulevänner och samtidigt få uppleva den kittlande upplösningen vid ett väl utfört kast. Det är livskvalitet.
– I boulen får alla plats oavsett ålder, eventuellt handikapp, kön och kulturell bakgrund. Ung, man som kvinna möts på samma villkor. Många är de som brutit sin ensamhet och i boulen funnit nöje och spänning i skön gemenskap. Här spar vi in många sköna slantar åt ett skuldtyngt landsting, understryker Ralph.
– Boule är så mycket mer än att kasta kula, säger Berth Hillgren, bouleveteran från Trödje. Vi som sysslat med den här sporten några år upptäcker hela tiden nya dimensioner. Boule är betydligt större än både curling och boxning som ju är populära sporter i Gävle. Men boule är ju så oändligt mycket mer, så oförutsägbar, mer som en livsstil, slutar Berth
Sätrakören avslutade dagen med skönsång under ledningen av Nisse Welin, sammanfattar Nilsgöran Stenbeck dagen.

Mer läsning

Annons