Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra sommar för Carin Morris

/
  • GLAD. Sångerskan Carin Morris har fått ett stipendium om 10 000 kronor. I september tar hon emot det på en rockabillygala i Lycksele.

15-åriga Carin Murhagen, eller Carin Morris som hon kallas i musiksammanhang, har haft en bra sommar. Många spelningar, planer på en egen skiva – och nu tilldelas hon Kjell Henning-stipendiet.

Annons

– Det känns jättekul, helt fantastiskt, säger hon.

I oktober åker Carin Morris till Lycksele för att uppträda på Red Hot Festival, en rockabillyfestival med många år på nacken. Där delas varje år Kjell Henning-stipendiet ut, till minne av Lyckselesonen och rockabillymusikern Kjell Henning, och i år tillfaller det Sandvikentjejen Carin.

– Jag visste ingenting om Kjell Henning innan, men nu har jag läst om honom. Han var tydligen bara 15 när han flyttade till Stockholm för att satsa på musiken, säger hon.

I motiveringen skriver juryn: ”Carin är en ung tjej med en fantastisk röst och en möjlig framtid inom rockabilly. Allt för få kvinnliga artister finns inom rockabilly och rock’n’roll. Vi vill därför uppmuntra henne att fortsätta som artist och inspirera andra kvinnor att börja”.

Carin ser fram emot att åka till festivalen.

– Det är första gången jag är så långt borta och spelar, det ska bli jättekul. Men det är ju lite nervöst också, att ta emot priset och så.

Vad stipendiepengarna ska gå till vet Carin inte än. Kanske går de till ett körkort så småningom.

– Men jag ska spara dem till något vettigt, i alla fall.

– Jag har spelat en hel del och så har vi börjat spåna på min skiva. Och nu i september ska jag spela på Svenska Hjältar-galan i Sandviken.

Kjell Henning-stipendiet delas ut av Pharaohs, en nostalgi- och motorklubb i Lycksele.

Annons