Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för årets julsnaps

/

Till jul lanserar Systemet som vanligt ett antal speciella julsnapsar.

Vin & Sprits Reimersholm har i 16 år fört fram en ny julsnaps. Denna gång är snapsen en hyllning till Ostindienfararen Götheborgs seglatser.

Annons

Den nya julsnapsen hör till de godaste med en härligt frisk apelsinton, med viss sötma, tillsammans med klassiska inslag av kummin, anis och koriander. En viss sherryton kan också skönjas i denna gyllengula snaps.

Strålande god är även O.P. Andersson Christmas Edition 2000, en årgångsbetecknad, tydligt fatlagrad lyx-O.P som smakmässigt ligger rätt nära norska snapsar som Gilde och Lysholms Linie Aquavit. Fungerar minst lika bra som avec tillsammans med en bit mörk choklad som till julbordets tyngre anrättningar. Men vänta inte för länge med köpet då tillgången är begränsad till knappt 10 000 flaskor.

Aalborg Jule Akvait i sin vackra flaska och tydliga dill- och kumminkaraktär och eldighet är som vanligt också ett gott val för att spjälka den traditionella, ofta feta, julmaten. Den är dock extra stark (47 %) så en liten i varje ben räcker!

Mildare, bara 32 %, är den vackert bärnstensfärgade Esping Jul Bäsk som exponerar en helt egen lakritstonad, lite Gammeldansk-lik, söt intensitet med en påtaglig malörtsbeska i slutackordet. Klart spännande val till revbensspjäll och köttbullar.

Naturligtvis kan din normala favorit bland de kryddade brännvinsorterna också fungera fint till julmaten, om man nu vill dricka starkt. För kryddat brännvin passar generellt bra till julmaten; till sillen, den rökta- och gravade laxen, men även till de varma smårätterna och - faktiskt - till osten.

Som exklusiv julavec passar Grönstedts speciella julkonjak naturligtvis utmärkt, den bjuder på en eldig, men harmonisk, lång smak av torkade frukter, fatvanilj och nougat.

Mer läsning

Annons