Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebon tar över på Kyrkans Tidning

/
  • Skjuter på pensionärslivet. DT:s tidigare ansvarig utgivare Ewa Wirén blir tillförordnad chefredaktör för Kyrkans Tidning.

I höstas slutade Gävlebon Ewa Wirén jobbet som chefredaktör på Dalarnas Tidningar för att gå i pension. Men nu fortsätter hon jobba - som tillförordnad chefredaktör för Kyrkans Tidning.

Annons

Ewa Wirén bor i Gävle och är Sandvikenbördig.

I över 20 år jobbade hon på Dalarnas Tidningar. Hon började som utvecklingschef och slutade i höstas som redaktionschef och ansvarig utgivare. Hon jobbade kvar inom Mittmedia fram till årsskiftet.

Men tidningsjobb lockar fortfarande mer än pensionärsliv och när Kyrkans Tidning sökte en tillförordnad chefredaktör tackade hon ja när erbjudandet kom.

Wirén, som fyller 66 år i sommar, kommer att efterträda Svante Fregert som slutar med omedelbar verkan medan Wirén tillträder den 9 april.

Framför allt ska hon leda ett projekt att göra Kyrkans Tidning mera digital. Till Kyrkans Tidning säger hon:

– Det är ett spännande uppdrag. Läsarna är långt före oss. Det är en överlevnadsfråga att ställa om till det digitala.

Kyrkans Tidning är Svenska kyrkans officiella veckotidning och politiskt obunden. Den grundades 1982 och utges av Berling Press AB - tidigare Svenska Kyrkans Press.

När Ewa Wirén slutade på DT berättade hon för DT-journalisten Ragna Fahlander att hon är uppvuxen i en politisk och frikyrklig miljö i Sandviken, och tvekade mellan att bli journalist eller präst.

– Båda yrkena handlar om kommunikation med andra människor, och det är grunden för all utveckling, sa Ewa Wirén då.

Och även om hon nu framför allt ska leda ett digitalt projekt på Kyrkans Tidning så tror hon på papperstidningarnas framtid.

– Papperstidningen kommer att finnas kvar inom en överskådlig framtid. Kanske kommer den inte varje dag, och troligen förändras innehållet, men den finns kvar i en mindre upplaga för dem som fortfarande vill ha den. Ritualen till frukost är ju viktig för oss som är lite äldre, sa Ewa till DT i höstas.

Avgående chefredaktören, Svante Fregert, säger till Kyrkans Tidning att han nu ska kurera sitt diskbråck.

- Dessutom har mitt gamla rockband Commando M Pigg släppt en singel och den 22 april släpper vi ett album, ”När dom dumma har fest”, berättar han.

Mer läsning

Annons