Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den allra första konserten

Annons

Det var så pirrigt och förväntningarna var höga. Jag och några vänner satt på tunnelbanetåget och sjöng Take on me. Jag gick i sjuan och skulle gå på min allra första stora konsert, utan några vuxna som bihang. Vi skulle se gruppen A-ha på Hovet. De var inte mina favoriter men min kompis, som hade flyttat till Stockholm, skulle gå dit med sina nya klasskamrater. Och jag skulle också följa med. Jag hade köpt singeln och sett videon. Sångaren var otroligt söt.

Våra platser var långt ifrån scenen. Men vi tyckte att vi såg superbra ändå. Hela publikhavet skrek när gruppen kom in på scenen, även vi stämde in.

De började spela och ljudet var överväldigande. Vi kunde inte prata med varandra utan gestikulerade och vinkade till varandra. Plötsligt började vi unisont att skrika ”Morten, Morten, Morten”. Och visst tittade han på oss och log när vi gjorde det, bestämt var det så.

Jag mins inte vad jag egentligen tyckte om konserten, den enda låten jag kunde var ju Take on me och dess B-sida, jag vet bara att det var en stark upplevelse.

Efteråt var vi euforiska: hoppade, sjöng, dansade och fnissade. Bara den lyckokänslan var värd biljettpengarna.

Nu blir det jul, små & stora tar därför ett litet jullov men återkommer i januari 2010. Vad vill du läsa om då? Är det något du undrar över som rör barn, föräldraskap och familjeliv? Vill du kanske berätta något själv eller känner du någon som vi borde berätta om? Hör av dig.

En riktigt god jul till er alla!

Mer läsning

Annons