Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den orädde debattören Stig Källgren har avlidit

/

Förra kommunalrådet i Gävle och Gavlegårdarnas tidigare VD Stig Källgren avled förra veckan efter en tids sjukdom. Han blev 71 år gammal

Annons

Under tiden som kommunalråd I Gävle blev Stig Källgren en viktig kugge i byggnadshjulen.

– Som politiker var han en väldigt central person i Gävles stadsbyggnad, säger Sture Sandberg som i elva år var kommunalråd jämte Stig Källgren.

En av frågorna Stig Källgren tidigt drev var förslaget om byggandet på Alderholmen. Han sågs av många som en kontroversiell person då han ofta gav sig in i diskussioner om heta frågor.

– Han var en person som inte räddes en debatt, vi hade mycket roligt ihop och han var en trevlig kille, säger Sture Sandberg.

Byggnadsingenjören Stig Källgren kom från Dalarna till Gävle i slutet på 1960-talet och började arbeta som byggnadschef åt HSB. Under sin tid på HSB planerade han bland annat byggen i Andersberg.

Stig Källgren var även aktiv i SSU tillsammans med sin evige parhäst den framlidne Håkan Vestlund. Sin politiska bana började han på riktigt när han blev ordförande i byggnadsnämnden.

Efter den politiska karriären gick Stig Källgren 1992 över till att bli VD för Gavlegårdarna, han stannade i företaget tio år varav åtta som VD. Han var även under många år ordförande för Brynäs IF och satt med i styrelsen för Gävle Energi.

De sista åren flyttade Stig Källgren tillbaka till Dalarna och sin sommarstuga. Förra året drabbades Stig Källgren av en stroke och han avled den 15 juli av sviterna efter denna.

– Det är jättetufft och en stor saknad för allihop, säger hans före detta hustru och oppositionsrådet Inger Källgren.

Mer läsning

Annons