Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Din smak avgör om vinet blir kvar på Systemet

Annons

på Systemet är tillsammans med oktobernyheterna årets viktigaste. För importörerna, producenterna – och för dig som vinkonsument. De här nyheterna finns nämligen kvar i ett år och konkurrerar med de redan listade. Om några av aprilnyheterna säljer bra kan de få ersätta de märken som säljer sämre i nuvarande sortiment.

konkurrensen och prispressen nedåt extra stor dessa två månader. Alla vill ge maximal smakvaluta för pengarna för att öka chansen att få en åtråvärd fast placering på bolaget.
Och det finns mycket gott att välja på. En hel rad klara prisfynd och många bra köp i de prisskikt där de flesta ”vanliga” vinkonsumenter håller sig.

är till och med för en gångs skull riktigt anständiga – enkla men välgjorda och lättgillade.
En del går dock lite väl långt i sin iver att vara publika. Amerikanska treliterslådan Talus Collection Chardonnay är till exempel otäckt översötad. Funkar kanske på den amerikanska marknaden, men knappast här hoppas jag. Det spanska lågalkoholvinet (8,5 %) Siesta Loalc 8,5 hör också till de negativa utropstecknen.

att glädja sig åt. Nya Zeeland kommer med sin första box som är helt okej, även om den inte riktigt når upp till landets sauvignon blanc-viner som redan finns på flaska i samma prisläge.
Argentina är ett land som kommer starkt både med vita och röda viner. De är nästan alltid goda och mycket prisvärda. Denna månad finns flera att välja på. Och som sagt, de du gillar och kanske rekommenderar andra har stora chanser att bli kvar i sortimentet.

Mer läsning

Annons