Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domen i Lisa Holm-fallet

Fem månader efter att 17-åriga Lisa Holm hittades mördad på Kinnekulle kommer i dag domen mot den 35-åring som misstänks för det brutala dådet.
Åklagaren yrkar på livstids fängelse. Försvaret pekar på alternativa gärningsmän.
Följ direktrapporteringen här när domen tillkännages – från 10.45.

Annons

Rättsfallet har varit ett av de mest uppmärksammade under de senaste åren. Den 35-årige mannen, som suttit häktad sedan mitten av juni, har genom hela processen förnekat all inblandning i mordet trots att åklagaren radat upp indicier och teknisk bevisning. Där finns blodspår och dna från den misstänkte på in- och utsidan av Lisa Holms kläder, vittnesuppgifter om att en bil som liknar 35-åringens synts nära ladan där Lisa Holm mördades och att han saknar ett fullgott alibi.

Något som enligt åklagaren visar att 35-åringen utan tvivel är den som hängt och klätt av flickan och sedan gömt kroppen i ett skåp i en arbetsbod.

Försvaret pekar i stället bland annat på att det inte fanns några dna-spår från 35-åringen på flickans kropp, att hans blod kan ha funnits i lokalerna sedan han tidigare arbetat där och att alternativa gärningsmän – inte minst 35-åringens yngre bror som släpptes ur häktet i slutet av juni – inte har utretts tillräckligt.

Skyldig eller inte? Klockan 11 lämnar Skaraborgs tingsrätt sitt svar.

Mer läsning

Annons