Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Egardt ny landshövding i Uppsala

/

Peter Egardt, vd vid Stockholms Handelskammare, blir ny landshövding i Uppsala län. Han tillträder tjänsten 12 april nästa år.

Annons

– Det är både uppfordrande och stimulerande att få ansvaret för utvecklingen av det län som tillsammans med Stockholms län utgör Sveriges ekonomiska motor och akademiska nav. Länsstyrelsen och landshövdingen är nyckelaktörer för att skapa en god grund för näringslivet och samhällslivet i övrigt, säger Peter Egardt i ett pressuttalande.
Det var Regeringen som tog beslutet om ny landshövding på torsdagsmorgonen.

Peter Egardt, 60, är sedan 1995 vd vid Handelskammaren i Stockholm. Han är också vice ordförande i Europeiska handelskamrarna. Han var statssekreterare i statsrådsberedningen under 1991-1994 under dåvarande statsminister Carl Bildt. Efter 15 år som vd för Stockholms

Handelskammare tar han över landshövdingsrollen efter Anders Björck.
– Det är inte alla förunnat att få hugga tänderna i något nytt och spännande vid min ålder. Jag följer också min egen devis om det viktiga i att det sker ett kontinuerligt och ömsesidigt utbyte av kompetens mellan den privata och den offentliga sektorn, säger Egardt.
– Jag hoppas att jag kan bidra till att ytterligare förbättra förutsättningarna för tillväxt, företagande och god samhällsservice i länet. Jag hoppas också att jag kan bidra till att den funktionella arbetsmarknadsregion som Uppsala och Stockholms län tillsammans utgör kan växa sig ännu starkare.

Arne Sandemo (M) är ordförande i styrelsen för Regionförbundet Uppsala län.
– Peter Egardt är ett utmärkt val av landshövding för vårt län. Han känner väl till Uppsalas näringsliv och dess förutsättningar, säger Sandemo.

Annons