Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekvalls litografier säljs för låga belopp

/

Annons

Jag har ett konstverk som jag vill veta värdet på. På baksidan står det: ”Hans Ekwall född 1918. Har studerat för Isaac Grünewald och André Lhote
i Paris samt företagit flera studieresor till Frankrike och Italien. Separata utställningar i Stockholm och Nora. Medlem av Konstnärernas Riksorganisation. Motiv: Umforsen originallitografi tryckt av konstnären själv 1964 med ljusäkta färger på träfritt papper. Upplaga 260 exemplar.”
EB

Svar: Isaac Grünewald levde mellan 1889 och 1949 och var mycket framgångsrik som konstnär. Han var sin generations mest omdiskuterade och produktiva konstnär och hade en egen konstskola. Det hade också André Lohte (1885–1920) i Paris. Han var en framgångsrik konstnär och skulptör.
Ordet litografi grekiskans lithos som betyder sten och grafin som betyder skriva, det vill säga stenskrift. En litografi är en auktoriserad kopia av ett originalverk utfört av konstnären själv eller andra skickliga hantverkare. Tanken är att inte alla har råd med ett original av till exempel Picasso men en litografi har man oftast möjlighet att förvärva.
Hans Ekvalls litografier säljs ganska ofta på olika auktionshus runt om
i Sverige för ganska låga belopp.

Mer läsning

Annons