Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva läkarsekreterare uppsagda

Elva läkarsekreterare och administrativa assistenter sägs upp av Landstinget Gävleborg. Det är den första delen i omorganisationen, och i februari väntas fler få gå hem från jobben.
– Det är självklart tråkigt, säger Kenth Larsson, projektägare och förvaltningschef på Lednings- och Verksamhetsstöd.

Annons

Nu genomförs de första uppsägningarna av administratörer i samband med omorganisationen av verksamhetsnära Administration i Landstinget Gävleborg. Från 1 december sägs elva anställda upp, de arbetar som läkarsekreterare och administrativa assistenter.

– Det är varken roligt att lämna eller få besked om uppsägning. Men de flesta har vetat om detta sedan juni. Utifrån de förutsättningar vi har tycker jag att stämningen varit bra, säger Kenth Larsson, projektägare och förvaltningschef på Lednings- och Verksamhetsstöd.

Besparing på 10 miljoner

Det är 22 tjänster som lösts med naturlig avgång. Anställda som fått andra jobb och med särskilda pensionsavtal. Hittills har landstinget minskat personalstyrkan med 33 personer och det är en besparing på 10 miljoner kronor. Men fler uppsägningar väntar.

Nya förhandlingar kommer att genomföras efter årsskiftet med fackförbundet SKTF. I februari räknar man med att lämna besked, sammanlagt kan 100 personer bli uppsagda. Bakgrunden till detta är att hälso- och sjukvårdens besparingskrav. Ledningsgruppen beslutade i augusti 2008 att förändra administrationen inom landstinget. Det beräknas bespara landstinget cirka 40 miljoner kronor 2010 och 2011.

Fackförbundet SKTF landstinget har inte gått att nå för en kommentar.

Mer läsning

Annons