Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag ringde Wowbagger den oändligt utsträckte

/

I den tredje delen av Liftarens guide till galaxen, Douglas Adams filosofiska samhällssatir i science fiction-kostym, dyker Wowbagger den oändligt utsträckte upp.

Annons

En figur som genom ett misslyckat experiment fått evigt liv vilket han spenderar genom att förolämpa alla i universum i bokstavsordning. Följaktligen dyker han plötsligt upp hos bokens huvudperson Arthur Dent och säger ”Dent, du är en fjant” innan han återvänder till sitt skepp och åker vidare.

Så finkänslig var han inte när han ringde mig.

Folk har kritiserat min yrkesutövning förr. På telefon eller via mejl. De känner sig svartlistade, bojkottade eller bara allmänt ignorerade för att de inte fått med sitt senaste alster. Jag förstår dem (verkligen) men med en välfylld inkorg och ett nästan lika fyllt postfack varje dag är det en fysisk omöjlighet att få med allt även om vissa hotar med att hela släkten ska säga upp sina prenumerationer. Och så en dag ringde Wowbagger.

”Du är den sämsta Fria ord-redaktören någonsin!” inledde han.

Någon har anklagat mig för att bojkotta dem på grund av deras efternamn (det gjorde mig arg på riktigt) och någon har vänt med sin insändare i telefonväxeln på grund av mitt förnamn! Wowbagger vände inte i någon telefonväxel: ”Du är så jävla dålig!”.

Efter ytterligare några onyanserade och mindre smickrande kommentarer fann jag mig på något Hasse Tellemarskt vis och frågade ”Vem är det jag pratar med?” varvid Wowbagger replikerade med ”Far åt helvete!” och slängde på luren.

Till saken hör att jag dagen före hade haft en yvig diskussion med en person (vi skiljdes oense men artigt) och jag var tämligen övertygad om att det var samma person som ringde upp med förnyad irritation. Döm om min förvåning när jag jämförde telefonnumren (jodå, jag har nummerpresentatör) och fann att samtalen inte alls var från samma område. Kanske inte ens samma planet? Det förmodligen Wowbagger den oändligt utsträckte som ringde?

Jag hörde också nyligen att någon inte varit nöjd (milt uttryckt) med sin möjlighet att svara på en insändare. Utan att ha kontaktat mig. När så behövs frågar jag berörda om ett ”svar direkt”. Av vissa får jag ett svar inom någon dag. Av andra får jag inget svar alls och insändaren blir inaktuell. Det är en avvägning. Vissa insändare står dessutom för sig själva och vill de berörda ge ett relevant svar så tar jag naturligtvis in det så fort det är möjligt. Det är en av poängerna med Torget. Ring eller mejla mig så löser vi det.

Om inte Wowbagger den oändligt utsträckte ringer först?

Mer läsning

Annons