Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exklusiv intervju med Frans – här berättar han om ... allt!

Under fredagen besökte Frans Jeppsson Wall Sandviken för att uppträda på Jerntorget. Innan konserten fick sig Arbetarbladet en pratstund med melodifestivalenvinnaren och pratade om.. ja lite allt möjligt.

Annons

SE MER: Dolly Style besökte Sandviken – Iggy drömmer om att bli gruppens fjärde medlem

Välkommen till Sandviken. Har du varit här förut?

– Nej det har jag inte men jag har varit i Gävle.

Det var ju i Gävle du vann deltävlingen och gick vidare till final. Hur kändes det att vinna i Gävle?

– Det var kul. Det hade jag inte förväntat mig när jag kom dit. Det var riktigt bra tryck i Läkerol arena för det var så litet och kompakt och 15 000 personer.

Hade du förväntat dig att du skulle vinna hela tävlingen sen?

– Nej det gjorde jag inte, det gjorde vi aldrig från början. Vi var där för att ha kul. Att det gick så bra var kul.

Och sen gick det bara bättre och bättre. Och det var första gången i rampljuset för dig sedan Zlatan-låten. Kommer du ihåg hur det gick till när den låten blev till?

– Jag var sex år så jag minns inte så mycket. Men det jag minns är att jag sprang runt och sjöng på "Alla vill till himmelen" hela tiden. Så var jag hemma hos en kompis och hans pappa var musiker och sa "Frans du kan ju sjunga, vill du sjunga in nåt som vi har skrivit?" Då hade de redan skrivit Zlatan-låten på engelska. Så jag spelade in den, den släpptes, sen spelade vi in en svensk version, släppte den och sen så ja... Den blev ganska stor.

Du hamnade femma i Eurovision. Var det bättre än väntat?

– När vi gick in i Melodifestivalen så förväntade vi oss inte något. Så att komma femma i Eurovision från att inte ens tro att man... alltså vi trodde inte på tävlingen generellt. Vi var där för att ha kul. Att komma in i en tävling där vi bara gled igenom för att sen hamna på en femte plats i en stor tävling, det är kul.

Den senaste veckan har det hänt något som inte har med musik att göra men som har fått alla människor att gå ut på gatan och göra vadå?

– Du ska fråga vad gör jag. Jag hoppar på min brorsas Segway och sen så fångar jag Pokémons.

Så Frans fångarPokémons på en Segway! Är det sant?

– Ja! Vem pallar gå? Alltså det är så mycket bättre! Det är smart tänkande.

Nu ska du uppträda i Sandviken. Vad händer efteråt, ni lämnar Sandviken i kväll eller?

– Nej. Man kan ju inte lämna Sandviken. Det är efterfest, det är efterfest, ja det är så mycket efterfest så att det smäller om det.

Mer läsning