Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip tog två rekord på samma dag

/
  • REKORDFISK 1. Filip Johansson, Skärplinge visar upp dagens första storfångst, en abborre på 1,45 kilo
  • REKORDFISK 2. Ett par timmar senare tog han dagens andra storfångst, en id på 2,75 kilo

Filip Johansson från Skärplinge hade för ett par veckor sedan en riktig rekorddag.

Annons

Filip och fiskekompisarna Oscar och Olle var ute på Karlholmsfjärden och provade jerkbaitfiske och inriktningen var att lura någon storgädda och kanske någon fin abborre som bonus. Det blev inget med gäddorna och det var endast några ”småabborrar”som var på hugget.

Grabbarna började misströsta och bestämde sig för att söka upp en annan del av fjärden. Det var lika illa där endast ”småabborrar” som högg. Men som i de flesta fiskeberättelser så kom äntligen det stora hugget.

Filip som är en erfaren fiskare kände att det var en abborre som huggit men nu var den av den grövre kalibern. Efter en kortare kamp så stod Filip som segrare och abborren vägde 1,45 kilo. Nytt personligt rekord och en plats på övre halvan i A-Fisket blev belöningen.

Filips rekorddag är inte slut än. Ett par timmar efter abborren kommer nästa rekord. Om det hade varit lite blåsigt på fjärden tidigare så var det nu i stort sett vindstilla och fjärden låg spegelblank. Filip uppfattade ett ”vak” i närheten av båten och kastade reflexmässigt ditåt. Det small till direkt och den här gången var det en id som hade huggit. Resultatet 2,75 kilo även den här gången nytt personligt rekord och plats på övre halvan i A-fisket

Vi kan konstatera att Filip satte två fina personliga rekord på olika fiskarter inom ett par timmar.

Filip sätter också ett tredje rekord. I A-fisket har det aldrig hänt att samma person tagit sig in på två olika listor samma dag.

Här kunde historien varit slut men några dagar efter rekorddagen så tar Filip en ännu större abborre så hans tävlingsresultat i A-fisket är 1,57 kilo.

Vi ska också tillägga att Filips alla storfångster har släppts tillbaka. Lars Sjöberg

Mer läsning

Annons