Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik vann vimmafisket

/

Vi berättade på förra fiskesidan att Fredrik Samuelsson från Sundsvall höll ledningen i årets vimmafiske när det var två dagar kvar på tävlingen. Fredrik blev också slutsegrare med sin fångst på 1,170 kilo.

Annons

Fredrik instämmer med att årets säsong har varit lite avslagen eftersom det inte togs så värst många vimmor över kilot.

För Fredriks del blev det i stället en fullträff i och med att hans fångst blev årets största och att han satte nytt personligt rekord med tio gram. Tidigare år, då vi haft vinnarresultat på 1,25–1,36 kilo hade den noteringen inte räckt långt. Snacka om bra timing.

Sundsvallsbon Fredrik är tävlingsmetare av stora mått men till skillnad från de flesta specimenmetare är han allroundfiskare och nu är det laxen i Älvkarleby som står på tur att få en match med Fredrik.

Personliga rekordet för lax är på 16,55 kilo och den stora utmaningen är att vinna även laxklassen i A-Fisket. Lyckas Fredrik med det har han gjort en bedrift och kan med all rätt kalla sig allroundfiskare av högsta klass.

Vi säger grattis till Fredrik och vinsten, ett presentkort på 1 000 kronor hos Berras Sportfiske i Gävle, dessutom är han kvalificerad till sluttävlingen Årets A-Fiskare 2009.

Mer läsning

Annons