Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra dagar kvar på A-Fisket 2010

/
  • HÄRLIG FÅNGST. Mikael Hansson fick lön för mödan, efter många fisketurer under hösten så kom det äntligen en skaplig fångst. Den här fina gäddan vägde 12,360 kilo och hade en längd på 116 cm. Mikael tar med den fångsten ledningen i A-Fisket

Arbetarbladets sportfisketävling A-Fisket går in på sista dagarna, 30 november stänger vi butiken för i år.

Höstens fiske kan vi kalla något skralt av anmälningarna att döma. Det är ytterst få förändringar på i listorna med undantag för gäddklassen där vi har fått in ett nytt ledarresultat.

Annons

Mikael Hansson från Gävle, inbiten allroundfiskare, har under hösten varit på jakt efter storgäddorna, men de största har legat kring 7–8 kilo samt en hel del smågäddor.

Skrek till i rullen
Undantaget var 6 november då Mikael och fiskekompisen Krisada Thabburi körde med flötestrolling på Dalälven/Storfjärden.

Grabbarna hade provat ett tag när det skrek till i Mikaels rulle.

När Mikael fick kontakt med fisken kände han att det var lite kaliber på fångsten, säkert över 10 kilo.

Efter lite drillande och kämpande med fisken började den närma sig båten och grabbarna såg att det var en grann sak.

Kaliber på fångsten 

Fisken var nu mogen att tas upp, det blev den sedvanliga proceduren att snabbt väga, mäta och fotografera gäddan innan den återfick friheten och försvann i djupet.

Mikael kunde konstatera att han hade slagit sitt personliga rekord med några hekto, fångsten vägde 12,360 kilo. Mikael tar med det resultatet ledningen i gäddklassen av A-Fisket.

Även fisket i Älvkarleby avslutas 30 november och nästa års premiär blir i mitten av mars, datum är inte spikat.

Höstens fiske efter öring har varit lite upp och ner, storleken har inte varit mycket att yvas över. Snittvikten under hösten har legat klart under 2 kilo. Fångster kring 5 kilo kan räknas på ena handens fingrar.

A-Fisket avslutas på tisdag. Får du en fångst under de sista dagarna som platsar på någon av listorna vill vi ha din anmälan senast 3 december.

Är det fångst som aspirerar på någon av medaljplatserna så kom ihåg att vi vill ha en fullständig anmälan. Se nedanstående regler.

Lars Sjöberg

Mer läsning

Annons