Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 praktikplatser ska hjälpa ungdomar och nyanlända på arbetsmarknaden i Gävleborg

Region Gävleborg och Folktandvården kommer från och med första april att erbjuda 100 praktikplatser åt två grupper som i dag har väldigt svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Annons

– Det är viktigt att vi tar ett gemensamt samhällsansvar för vår region och erbjuder ungdomar och nyanlända, som idag längtar efter att få vara en del av arbetslivet, möjligheten att få vara med, lära sig och utvecklas med stöd av oss, säger regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg i ett pressmeddelande.

Projektet kommer att pågå till 31 mars 2018 och kallas för Tillsammans för Sverige. Det har kommit till genom ett direktiv från regeringen som syftar till att företag och organisationer ska hjälpa till att integrera nyanlända och ungdomar i arbetsmarknaden, genom att just 100 praktikplatser erbjuds årligen i regionen.

Projektet äger rum även i andra regioner i Sverige. Totalt väntas 400 personer att ha ta del av praktikplatserna när projektet är avslutat.

– Att få fylla på och behålla kompetens är en avgörande fråga för hur framtiden kommer att se ut i regionen. Det här projektet ligger helt i linje med det framtidsarbete som pågår nu, många visioner och målbilder handlar om integration, arbetsliv och attityder, säger Eva Lindberg.

Mer läsning

Annons