Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åring åtalas för att ha hotat flera minderåriga flickor

Annons

Han åtalas nu på 21 punkter för olika former av olaga hot, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering, gällande flickor i yngre tonåren i Gästrikland.

Han ska bland annat ha tvingat en 14-årig flicka att sexchatta med honom och frågat intima frågor. Och i ett annat fall fick en flicka sin mamma hotad. 23-åringen ska enligt åtalet ha sagt att han skulle "skära ut ögonen" på mamman.

Vidare ska 23-åringen ha förmått en 16-årig flicka att skicka nakenbilder på sig till honom.

Han misstänks också ha ofredat en 13-årig flicka genom att ta henne på brösten och rumpan.

Mannen åtalas dessutom för ett ofredande där han "spammat" en flickas chattkonversation genom att skicka flera meddelanden "utan innebörd" vilket inneburit ett hänsynslöst beteende, enligt åtalet.

Tidigare har han fått flera kontaktförbud utfärdade gällande kvinnor.

När han skulle ställas inför rätta 2012 för hot mot några tonårsflickor, vägrade han att gå in i rättssalen.

LÄS MER: Rättegång sköts upp - åtalad vägrade gå in

Den då 20-årige mannen stod åtalad misstänkt för olaga hot mot två flickor, en i övre och en i nedre tonåren. I går skulle rättegången ha hållits i Gävle tingsrätt med den misstänkte mannen och de två flickorna på plats.

Men när den väl skulle börja vägrade mannen att gå in i rättssalen. Både hans försvarsadvokat och domaren gjorde försök att övertala honom att komma in utan framgång och allt fick skjutas upp.

Mer läsning

Annons