Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både på polisstationen och akuten används Arbetarbladets app: "Man får senaste nytt direkt i telefonen"

/
  • Simon Nilsson, verksamhetschef för akutmottagningarna i Gävleborg, tror att han kommer få användning av Arbetarbladets app i framtiden. – Snabba nyheter om vården vore ju toppen.
  • Andreas Löfstrand, polis och ordförande för polisförbundet Gävleborg, ser en stor användning av appen. Den får högst betyg av honom. – Jag kommer använda appen både privat, men också professionellt.

I nuläget har över 2 300 personer laddat ner Arbetarbladets app. Privat kan appen ge dig senaste nytt om det du gillar att läsa om, men även i jobbet finns det ett stort användningsområde. Både för poliser och akutchefer.

Annons

Att Arbetarbladets nya app kan användas i jobbet kan Andreas Löfstrand, polis och ordförande för polisförbundet Gävleborg, skriva under på.

Som ordförande för polisförbundet ansvarar Andreas Löfstrand för fackliga frågor och personalfrågor. Han ser ett stort användningsområde för appen.

LÄS OCKSÅ: Så gör du för att få pushnotiser till din telefon

– På morgnarna kan jag läsa i appen om vad som hänt under natten och om det är något som jag bör känna till. Det läser jag för att veta vad mina kolleger har gjort och om det är något som jag bör ta hand om när jag kommer till jobbet.

Han tycker att appen är lättnavigerad och söker sig fram i den genom att dra med fingret på skärmen.

– Det är ju via appar i telefonen som gör att man får koll på nyhetsläget. På hemsidan skummar jag mest bara igenom nyhetsflödet. Appen är enkel och det är lätt att hitta lokala nyheter via ortsvalen i menyn till vänster, säger han.

Med stor text och tydliga rubriker tror han att de flesta kommer att tycka att appen är lätthanterlig, speciellt för den äldre generationen.

Att få lokala pushnotiser i telefonen är något som Andreas Löfstrand har saknat. Som polis är det bra att få nyheterna direkt när de händer, och som privatperson gillar han idén om att välja ett område som notiserna ska fokusera på.

– Skulle det komma en nyhet om att det är inbrott på Sandvik, exempelvis, så får jag tänka direkt kring personalintagen och om det kommer diskuteras huruvida extrapersonal ska sättas in. Om det kommer nyheter om trafikolyckor så är ju det bra att veta när man ska hem från jobbet.

Andreas Löfstrand ställer in så att han får pushnotiser från Gävle, Sandviken och Ockelbo. Det är de områden som berör honom både professionellt och privat.

– Den här appen får högt betyg från mig. Nu när du har introducerat appen för mig så kommer jag absolut att använda den.

LÄS OCKSÅ: Nyhetsappen - vanliga frågor och svar

På akutmottagningen vid Gävle Sjukhus är Simon Nilsson verksamhetschef. Som chef över akuten i Gävle och Hudiksvall kan appen hjälpa honom att snabbt få koll på allt yrkesrelaterat som publiceras.

– Appen kommer jag absolut kunna få användning av i framtiden. Om det kommer nyheter som gäller vården eller som berör yrket är det ju bra om man hinner läser artikeln innan man förväntas kommentera något om det på jobbet, säger han.

Mer läsning

Annons