Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkel ska hjälpa mot social ångest

Ett nytt internetprojekt ska hjälpa personer med social ångest i Gävleborg. Sensus Uppsala- Härnösand har med stöd av Kultur och kompetens nu startat upp Drakprojektet.

Annons

Nästa vecka sätts en studiecirkel igång för personer med social ångest i Gävleborg. De ska utifrån sina egna villkor delta i sociala och kulturella aktiviteter hemifrån. Deltagarna får beroende på sina intressen diskutera musik, konst, film eller litteratur utifrån temat "leva och överleva".

Det kommer att användas en utforskande metod i cirkeln då öppna och inkluderande frågor ska skapa förutsättningar till en positiv diskussion.

– Vi pratar om social gemenskap i stället för socialt utanförskap. Vi tänker på tilltalet så att man känner sig sedd utifrån den situation man befinner sig i, säger Maria Dahlström projektsamordnare på Sensus.

Den höga arbetslösheten i Gävleborgs län är en anledning till varför Drakprojektet startats upp. Maria Dahlström menar att det finns en begränsad sysselsättning för vuxna i länet och att arbetslösheten därför kan leda till utanförskap.

– Poängen är att man ska komma ur sin bubbla. Det här känns väldigt viktigt och det kan göra en stor skillnad, säger Maria Dahlström.

Mer läsning

Annons