Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det blir annat som äter upp det"

/
  • Aino Blom tvivlar på att hon kommer få ut så mycket mer i pension trots skattesänkningen.

Pensionären Aino Blom tror inte att regeringens skattesänkning kommer att påverka hennes vardag nämnvärt.
– Det är lite, lite grand plus men det har redan ätits upp av prishöjningar och annat. Så det blir i alla fall ingen högre levnadsstandard, det kan jag säga.

Annons

77-åriga Aino Blom i Jäderfors arbetade större delen av sitt liv inom vården. Trots att hon arbetade cirka 40 år som barnmorska hade hon aldrig mer än drygt 22 000 kronor i månaden, och pensionen blir därefter.

– All vård- och omsorgspersonal borde få mycket mera löneökningar för att säkra sina pensioner inför framtiden. Det är vad det är frågan om, för det är ju lönen som ligger till grund för vad man får ut sedan, säger hon.

LÄS MER: Pensionärer lovas sänkt skatt

LÄS OCKSÅ: Magdalena Andersson besökte Sofia Magdalena

Aino Blom var länge också aktiv inom Kristdemokraterna, och satt i kommunstyrelsen i Sandviken. Ett tag gick hon ner i tid som barnmorska för att ägna mer kraft åt politiken, men inte heller som kommunpolitiker är lönerna särskilt höga. I dag får hon ut en pension på ungefär 14 000 kronor i månaden netto. Samtidigt tycker hon att hon klarar sig bra.

– Man upplever i bland pensionen som en liten allmosa men inte mer, men det är klart jag har det säkert bättre än vad många andra har det, säger Aino Blom.

– Vi bor i villa och trivs bra och har det skönt så jag kan inte klaga ändå, det ska jag ärligt erkänna, fortsätter hon.

Hon vet inte riktigt hur regeringens skattesänkning kommer att påverka hennes inkomst, men har inga stora förhoppningar.

– Ett par hundra i månaden blir det väl, men sen blir det annat som äter upp det. Så jag skulle tro att det blir en minskning totalt som jag ser det.

Ladda ner Arbetarbladets nya app till Iphone eller Android för lokala nyheter direkt i din smarta telefon.

LÄS MER: Debatt – Regeringens budget slår mot de äldre

Läs mer: Ledare – Hur många minuter tar det för dig att kissa, Magdalena Andersson?

Mer läsning

Annons