Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera postlarm i Norrland

Flera platser i Norrbotten och Västerbotten har spärrats av sedan kuvert med vitt pulver har påträffats. I Umeå är hela postterminalen på Teg, inklusive parkeringen, avspärrad.

Annons

– Vi fick i förmiddags information från postterminalen i Umeå om ett kuvert med vitt pulver och ungefär samtidigt kom information om liknande kuvert vid handelsbanken i Gällivare, och fler företag och organisationer har sedan tagit emot liknande kuvert med liknande karaktär, säger polisens presstalesperson Peder Jonsson till TT.

– Vi har säkrat kuverten och de kommer att omhändertas av polisen för att vi ska kunna analysera vad det rör sig om. Vi vet inte vad det är för pulver, säger Peder Jonsson och tillägger att ett kuvert vid Umeås postterminal gått sönder.

– Det finns risk att någon har kommit i kontakt med pulvret. Men vi har ingen information om att det ska vara några personskador kopplade till händelserna.

Maria Ibsén, pressekreterare på Postnord, bekräftar att en misstänkt försändelse har hittats på terminalen i Umeå och att polis tillkallats.

– En försändelse gick på något sätt sönder, och personal tyckte det var något konstigt med innehållet. Jag har inga närmare uppgifter om varför de blev misstänksamma.

"Omkring 10 000 hushåll i Holmsund, Obbola, Sörmjöle, Ersboda och Ålidhem kommer inte att få sin post i dag på grund av att en misstänkt försändelse hittats på brevterminalen i Umeå", skriver Postnord i ett pressmeddelande enligt lokala medier.

Norrbottens-Kuriren skriver att det strax före lunch anlände ett kuvert med vitt pulver till ett kommunalt bostadsbolag i Gällivare. Huset är enligt tidningen helt isolerat.

(TT)

Mer läsning

Annons