Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunden Leo fick omplaceras – nu vaktar han alpackor i Vemdalen

/

Hunden Leo omhändertogs av polisen i Gävleborg och fick omplaceras. Nu har han fått ett nytt hem där han är satt att vakta alpackor uppe i Vemdalen.
– Han ligger i snön och solar tillsammans med tiken just nu, säger Jan-Olof Östberg som tagit an sig hunden.

Annons

LÄS OCKSÅ: Johan hittade katten Thresh i brännbart-containern i sista stund – återförenades med ägaren

Polisen i Gävleborg fick för en tid sedan omhänderta hunden Leo och de fick i uppdrag att hitta ett nytt hem till hunden. Till slut blev det Jan-Olof Östberg och hans sambo Birgitta Ericsson uppe i Vemdalen som fick förtroendet.

Leo får på sitt nya hem nu lära sig att vakta alpackorna som finns på gården.

– Han är ute tillsammans med alpackorna i hägnet tillsammans med vår maremmaflicka. Han har inte den erfarenheten så för att han ska lära sig de grundläggande sakerna gäller det att han får vara med en erfaren hund, säger Jan-Olof Östberg.

Leo ska nu bli en del av flocken och lära sig hur han ska agera med alpackorna som han är satt att vakta mot rovdjur och annat oönskat besök.

LÄS OCKSÅ: Sju vargar kan ha setts i Hemlingbyspåret

Talesättet säger att det är svårt lära en gammal hund att sitta men Jan-Olof Östberg tycker det gått bra för Leo som varit på gården i några veckor.

– Med tanke på hundens ålder har det gått förträffligt bra. Jag tycker inte det har varit några stora problem, han har vält matskålen någon gång men det är inget större problem, säger Jan-Olof Östberg och skrattar.

Totalt är det 22 stycken alpackor som Leo vaktar tillsammans med en annan hund och det är en nöjd Jan-Olof som beskriver Leo.

– Det är en väldigt trevlig hund, säger han.

Och det verkar som att Leo trivs väl i sin nya miljö.

– Han ligger i snön och solar tillsammans med tiken just nu, säger Jan-Olof Östberg.

LÄS OCKSÅ: Gävleborgspolisen säljer serbiska duvor på Facebook

Mer läsning

Annons