Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfvens svar till gästrikebarnen

/

Två brev skrivna av barn från Gästrikland damp ner i Regeringskansliets brevlåda under maj månad – det ena Gävle och det andra från Sandviken. De var båda adresserade till statsministern. Nu har Stefan Löfven svarat på breven.

Annons

Tindra, som skrev det ena brevet, är tolv år och kommer från Gävle. Hon skrev till statsministern med en önskan om att liva upp de, enligt henne, tråkiga skolmorgnarna. Tindra föreslår att man, i stället för att sitta still och vara helt tyst, ska komma i gång på morgonen igenom att sjunga eller spela teater.

Även det andra brevet, skrivet av Rut och Alicia som går i trean på Sätra skola i Sandviken, innehåller ett förslag. De vill att folk ska åka mindre bil, eftersom att avgaserna skadar miljön. Lösningen på det hela skulle vara att lägga pengar på att bygga bättre trottoarer – så att fler vill cykla eller gå – och att sänka priserna på tåg och buss, tror de och förklarar varför:

"För när man åker tåg och buss så åker man många tillsammans och då släpper man ut mindre avgaser och när man åker tillsammans kan man lära känna nya folk."

Stefan Löfven tackar hjärtligt för breven han fått in. Angående Rut och Alicias förslag blir han glad över att de är så miljömedvetna. Han skriver att regeringen jobbar på att göra det enklare för människor att åka buss och tåg, och att det ska bli mer miljövänligt.

Statsministern skriver också till Tindra att han blev glad för det brev hon skickat till honom. Han påpekar att det är viktigt att lyssna på vad läraren säger för att kunna uppnå målen i läroplanen.

"Om det inte finns tid för sång och teater på lektionstid kanske ni elever kan göra det på rasten i stället.", skriver han.

Mer läsning

Annons