Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Bilförare fick laserstråle i ögonen

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

Mitt under färden fick bilföraren en laserstråle i ansiktet. I en buss hittade polisen den misstänkte gärningsmannen.

En man misstänks för att vid upprepade tillfällen slagit en kvinna. Ytterligare en man misstänks för att ha gett sig på en kvinna fysiskt.

En mack i Ockelbo utsattes för inbrott.

Väder:

Det blir övervägande mulet väder under hela dygnet. Vid kutsen kan solen titta fram en del mitt på dagen. Temperaturer mellan 8 och 15 grader och ostlig vind.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Biblioteket i Hammarkullen i Göteborg utsattes för ett brandattentat. En ruta har krossats och någon föremål har kastats in, med kraftig rökutveckling som följd.

En 24-årig man skottskadades i Landskrona sent på söndagskvällen. Han åkte i en bil med flera andra personer när den besköts.

Internationellt:

Minst åtta människor har mist livet i en sprängattack mot en moské i den nodöstliga staden Maiduguri i Nigeria. Omkring 50 personer uppges ha skadats och dödssiffran befaras stiga.

Valdeltagandet blev som väntat betydligt lägre än vanligt. Men det stoppade inte vänsterpartiet Syriza, med Alexis Tsipras, från att ta hem en storseger i söndagens grekiska nyval.

Presidentaspiranten Ben Carson anser inte att muslimer är lämpliga som amerikansk president. Uttalandet i NBC väcker nu stor uppståndelse.

Nöje:

Jon Hamm i "Mad men" belönades med priset för bästa manliga huvudroll i en dramaserie vid Emmygalan i Los Angeles i natt. Till bästa dramaserie utsågs "Game of thrones".

Sport:

Golfaren Henrik Stenson klättrade rejält under den sista rundan i USA-touren i Lake Forest.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Sofia Forell

Kenneth Fahlberg

Mer läsning

Annons