Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Gängkläder kan bli förbjudna vid rättegångar

Så var natten i Gästrikland

Annons

Lokalt:

Polisen rapporterar om en lugn natt i Gästrikland.

Väder:

Kusten: Ett par områden med moln och lokala snöbyar passerar österut under förmiddagen. I övrigt klart eller halvklart. Omkring noll grader. Nordvästlig vind med hårda vindbyar.

Inlandet: Enstaka snöbyar kan passera under förmiddagen. Däremellan perioder med klart. Tidvis hårda vindbyar och det blir då i allmänhet mellan 0 och -5 grader.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Hårdare vapenlagar och ett möjligt förbud mot gängkläder vid rättegångar. Det är några av regeringens förslag för att stävja organiserad brottslighet.

Könsbalansen på IT-utbildningar kan jämnas ut med erbjudanden om avskrivna studielån för kvinnor, enligt Digitaliseringskommissionen.

Internationellt:

Minst fyra personer dog och sex skadades när en lastbil med flyktingar attackerades av beväpnade män i Mali.

Favorittippade Roch Marc Christian Kaboré vann presidentvalet i Burkina Faso i söndags, efter drygt ett år av turbulens med en avsatt president och ett kuppförsök.

Sport:

Amnesty International riktar hård kritik mot Fifa och Qatar, värdnation för fotbolls-VM 2022. Landet har i flera år haft usla arbetsvillkor för de arbetare som bygger arenorna inför VM.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Julia Andersson

Jan-Arne Bäckström

Mer läsning

Annons