Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Hotade och slog vakter

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

En berusad och aggressiv man fick beläggas med handfängsel efter att ha avvisats från en krog i centrala Gävle. Mannen hotade och slog ordningsvakterna.

Väder:

Sommaren fortsätter att hålla landet i ett järngrepp med riktigt höga temperaturer redan från morgontimmarna. Ända upp till 26 grader väntas det sedan bli mitt på dagen. Värmen håller sig också kvar till långt in på kvällen.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Två män har gripits misstänkta för dråpförsök efter att en man blivit knivskuren i magen på camping- och semesteranläggningen First camp i Luleå

En 19-årig man dog när bilen han körde åkte av vägen i en korsning i Surahammar på fredagskvällen. I bilen fanns tre yngre passagerare som klarade sig med lindriga skador.

Sverige ska öka militärsamarbetet med USA då Ryssland rubbat den säkerhetsordning som rått i Europa sedan 1991.

Internationellt:

Islamiska staten (IS) ska ha avfyrat granater innehållande kemiska stridsmedel mot kurdiska styrkor. Enligt den amerikanska militären ska det röra sig om senapsgas.

En man öppnade eld i en myndighetsbyggnad i New York. Därefter sköt han sig själv i huvudet.

Sport:

Regerande världsmästaren Abeba Aregawi tog sig som väntat vidare till VM-semifinal på 1 500 meter som avgörs på söndag.

Den 19-årige maratonlöparen Ghirmay Ghebreslassie från Eritrea blev den förste att ta en guldmedalj på friidrotts-VM som drog i gång i natt. Svenske David Nilsson gick i mål på 36:e plats.

För 800-meterslöparen Andreas Almgren tog VM slut redan efter 1.48,06. Han slutade sexa av sju löpare i sitt försöksheat och tog sig inte vidare till semifinal.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Sofia Forell

Kenneth Fahlberg

Mer läsning

Annons