Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Inbrott, polisjakt efter motorcyklist och klottrande unga tonårspojkar

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

En motorcyklist med täckt regplåt och släckt belysning vägrade stanna för polisen – och körde mot trafiken på E16 för att försöka smita från patrullen. Mannen stoppades och är nu misstänkt för en rad trafikbrott.

Gulfmacken i Torsåker drabbades av inbrott under natten. "De verkar ha fokuserat på tobaksavdelningen", säger Tomas Sandin, vakthavande befäl vid polisen.

Två pojkar i tidiga tonåren ertappades med att klottra i centrala Gävle. En cykel som misstänks vara stulen beslagtogs också.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Pollenprognosen

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En man sköts ihjäl av polisen i södra Stockholm efter att själv ha skjutit flera skott mot en polispatrull.

Utredningar om våldsbrott mot barn tar längre tid än vad lagen kräver, visar en ny rapport från Rädda Barnen.

Internationellt:

Slaget om Storbritanniens framtid i EU ser ut att bli oerhört jämnt. Men ännu har många väljare inte bestämt sig för hur de ska rösta i dag – eller om de ska rösta överhuvudtaget.

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un hyllar landets nya robottest och säger att det utgör ett direkt hot mot amerikanska militärbaser i Stilla havet, rapporterar statliga medier.

Sport:

Gårdagens match blev den sista i landslagströjorna för Kim Källström, Zlatan Ibrahimovic och Andreas Isaksson. Sverige åkte ur EM efter en 0–1-förlust mot Belgien. Stisse Åberg: En kväll som krävde ett mirakel – men det var Island som fick det

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Twitter: @ABnyheter

Julia Andersson

Mer läsning

Annons