Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Koppartjuv flydde Valbobadet när han såg väktare

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

En man som försökte stjäla koppar från Valbobadet tog till flykten när han såg en väktare. Trots att en polishund sattes in lyckades han undkomma.

Väder:

Det blir dimma på många håll under morgonen och en del stackmoln under dagen. Sedan blir det soligt med 16 till 20 grader och svag vind.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Regeringen vill minska antalet EU-migranter som tigger i Sverige – bland annat genom att uppmana folk att skänka pengar till hjälporganisationer i Rumänien och Bulgarien i stället för att ge pengar till tiggare.

Allt fler människor dör i förtid av hälsorisker som kan undvikas, exempelvis högt blodtryck och rökning. Riskfaktorerna har under de senaste 25 åren ändrats kraftigt.

Internationellt:

President Barack Obama begär att USA ska ta emot minst 10 000 flyktingar från Syrien under nästa år. Utspelet kan ses som ett svar på kritik om att USA gör för lite när det gäller flyktingkrisen.

En överväldigande majoritet av FN:s generalförsamling har godkänt att den palestinska flaggan hissas utanför världssamfundets högkvarter i New York.

Sport:

Mittmedias uppesittarkväll inför Hockeyallsvenskan i går kväll blev en tittarsuccé – här kan du se reprisen.

Hockeylegendarerna Börje Salming och Mats Sundin föräras varsin staty utanför Torontos hemmaarena Air Canada Centre i helgen.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Sofia Forell

David Peterson

Mer läsning

Annons