Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Se det mäktiga norrskenet i stort bildspel

Så var natten i Gästrikland

Annons

Lokalt:

Ett intensivt norrsken dansade över stora landet under fjärde adventskvällen och vi bad läsarna skicka in sina bilder. Se det mäktiga skådespelet i vårt norrskensbildspel här.

Resenärer som skulle med nattåget från Stockholm upp längs Norrlandskusten försenades på grund av fordonsfel – för bara ett par dygn sedan försenades samma avgång med flera timmar.

Väder:

Kusten: Regnet drar bort under morgonen och följs på en del håll av snabb uppklarning och halt väglag. Allmänt omkring halvklart och på dagen 0-8 grader. Mildast i söder. Sydvästlig vind.

Inlandet: Mot morgonen upphör nederbörden och följs av tidvis minskad molnighet. Mellan -2 och +2 grader. Växlande vind.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En ung man eller pojke greps i går kväll misstänkt för att ha knivskurit en väktare vid ett asylboende i Norrköping.

Förtroendet för statsminister Stefan Löfven sjunker till 30 procent i en ny Ipsosmätning. S-ledarens siffra är den lägsta för en statsminister på tio år.

Internationellt:

Regerande högerpartiet Partido Popular vann, men blev ändå en stor förlorare i det spanska valet.

13 personer dödades i en trafikolycka i södra Mexiko natten till söndagen svensk tid, när en turistbuss krockade med en van.

Två personer greps vid ett terrortillslag i Belgien, misstänkta för att ha kopplingar till terrordåden i Paris förra månaden.

Sport:

TV+TEXT: Nicklas Bäckström hade en nyckelroll när Washington tryckte till Rangers i nattens NHL. Bäckström gjorde tre poäng på tolv minuter.

När kvinnor inom sporten blir gravida finns inte den trygghet som kvinnor inom andra yrkesgrupper kan ta för givna.

"Idrottsrörelsen ligger ljusår efter arbetslivets trygghetsvillkor", skriver 13 idrottare i ett öppet brev i Dagens Nyheter.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Jan-Arne Bäckström

Julia Andersson

Mer läsning

Annons