Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Tågtrafiken beräknas rulla som vanligt tidigast klockan 12

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

En nedriven kontaktledning orsakade stora störningar i tågtrafiken i går. Klockan 06 beräknades trafiken flyta på alla spår igen, men prognosen säger nu att trafiken inte kommer rulla som vanligt förrän tidigast klockan 12 igen – läs mer om drabbade sträckor här.

Polisen har inte rapporterat om några allvarligare händelser under natten.

Väder:

Det blir en solig och varm dag med viss molnighet i Gästrikland i dag. Vinden är sydlig och temperaturen ligger stadigt kring 24 grader. På grund av torkan varnar SMHI för brandrisk i stora delar av landet de närmaste dagarna.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Två bråkiga män greps efter att ha uppträtt våldsamt och talat om en bomb på nattåget mellan Göteborg och Luleå. Tåget tvingades stanna och tömdes på alla passagerare för att sökas igenom.

För första gången är Sverigedemokraterna landets största parti i en opinionsundersökning. SD får 25,2 procent i en mätning från Yougov.

Internationellt:

En svart man sköts till döds av polis i St Louis i USA i går, vilket lett till upprörda protester.

En amerikansk kvinna erkänner att hon dödat sina tre söner. Anledningen ska ha varit att pappan gav pojkarna mer uppmärksamhet än dottern i familjen.

Sport:

Mål efter fyra minuter av Jonas Lantto – sedan var det bänknötarna som visade framfötterna. Och det blev inte mindre än fyra mål av GIF i gårdagens möte mot Thorengruppen i Svenska Cupen.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Evelina Lindfors

Julia Andersson

Mer läsning

Annons