Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Tonåring knivrånades på cigarett – 16-åring gripen

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

En tonårspojke chockades efter att ha blivit knivrånad på en cigarett i centrala Gävle. En 16-åring greps misstänkt för brottet.

Väder:

Växlande molnighet med stora solchanser under hela dagen. Temperaturen ligger omkring 15-18 grader med en nordvästlig vind.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En bilist fångades av fartkameran och en bot på 1 500 kronor skickades till bilens ägare. Nu har tingsrätten friat mannen som hävdar att han är oskyldig. Föraren på bilden äter nämligen en banan – vilket bilägarens LCHF-diet inte tillåter.

En ung vargtik sköts ihjäl söder om Grythyttan efter att ha dödat en kalv i en hage.

Ett jordskalv med magnituden 4,0 inträffade utanför Gällivare under natten. Det var det andra jordskalvet på ett par dygn i Sverige.

Internationellt:

Kalifornien har i flera år hotats av vattenbrist och vattenransoneringen ser ut att ha gett resultat – i juni lyckades invånarna reducera sin förbrukning med 27 procent, jämfört med samma period två år tidigare.

Nigerias armé har vid två tillfällen i veckan fritagit närmare ett hundratal personer som hållits fångna av gerillan Boko Haram.

Sport:

VM-kvalgränsen missades – igen. Men det sved värre för längdhopparen Erica Jarder att tappa segern på Stockholms stadion i går.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Evelina Lindfors

Julia Andersson

Mer läsning

Annons