Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Trio försökte dumpa misstänkt stöldgods – anhölls i natt

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

Tre män försökte smita ifrån en poliskontroll i natt men prejades av polisen. Då hade de hunnit slänga ut misstänkt stöldgods ur bilen de färdades i. Nu är de anhållna.

Väder:

I natt har det varit uppehåll, men under dagen mulnar det på och det kan komma någon skur. Till kvällen blir regnet kraftigare och det råder även risk för åska. SMHI har utfärdat en klass 1-varning gällande rikliga mängder regn, lokalt kan 30-40 mm falla under dagen.

Temperaturen ligger på 15-20 grader och vinden är frisk och sydostlig.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En 33-årig man hittades knivskuren i bröstet utanför Åhléns i centrala Stockholm. En man är gripen misstänkt för mordförsök.

Utrikesminister Margot Wallström (S) kräver att FN håller ett krismöte om Islamiska statens systematiska våld mot kvinnor och barn.

Livslängden ökar – men samtidigt ökar antalet år vi lever med ohälsa. I Sverige präglas de sista tolv åren av sjukdomar och handikapp.

Internationellt:

En brittisk hackare som var Islamiska statens cyberexpert, har dödats i en drönarattack i Syrien.

22 omhändertagna djur, varav flertalet stora kattdjur, ska få en fristad i ett djurreservat i Colorado i USA. Djuren har räddats efter att ha plågats svårt i fångenskap i Mexiko.

Tolv personer har gripits misstänkta för delaktighet i den kraftiga explosionen i den kinesiska staden Tianjin för två veckor sedan. Explosionen dödade 139 personer.

Kultur:

Ingrid Bergman föddes för 100 år sedan i år. Inger Dahlman har läst hennes återutgivna självbiografi "Mitt liv".

Sport:

Höjdhopparen Erika Kinsey från Jämtland missade VM-finalen i Peking. Hon bröt ihop och ville inte svara på frågor efteråt. Inte heller Sofie Skoog tog sig vidare.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Julia Andersson

Antonia Jakobsson

Mer läsning

Annons