Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Två anhållna för miljöbrott – fraktade stora mängder bilbatterier

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

Två män anhölls under natten misstänkta för miljöbrott efter att ha stoppats av polis i Gävle – med stora mängder bilbatterier i en skåpbil.

Tidigt i morse upptäcktes ett inbrott i Valbo kyrka efter att väktare hittat en uppbruten dörr.

Räddningstjänsten fick rycka ut och släcka en brand vid järnvägen inne på industriområdet vid Billerud Korsnäs.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Pollenprognosen

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En död person har hittats i Vättern i Gränna. Kroppen hittades av en båtförare och tros ha legat i vattnet en längre tid.

En kampsportstränare i Mellansverige, som står åtalad för våldtäkt av en elvaårig elev, är nu misstänkt för ytterligare våldtäkter av barn.

Internationellt:

Det globala finansiella nätverk som bankerna använder för miljardtransaktioner varje dag, Swift, varnar sina kunder för att det inträffat en andra allvarlig cyberattack.

Brasiliens nye interimspresident Michel Temer vill återställa landets "trovärdighet", det säger han i sitt första tal till folket sedan han tagit över ledarskapet efter avstängda Dilma Rousseff.

Sport:

Det blev storförlust för Calle Järnkrok och Mattias Ekholm och deras Nashville i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot San Jose.

Golfaren Jonas Blixt gick bäst av svenskarna i första rundan på PGA-tävlingen The Players Championship i Florida, med 67 slag. Han är fem under par efter fem birdies, en eagle och en bogey.

Nöje:

Nu är hela startfältet klart inför finalen i Eurovision Song Contest på lördag. Svenske Frans blir ensam nordbo efter att Danmark och Norge åkt ut på torsdagskvällen. Island rök redan i tisdags.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Twitter: @ABnyheter

Sofia Forell

Jan-Arne Bäckström

Mer läsning

Annons