Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: "Ta det lugnt ute på vägarna"

Under tisdagen kom två larm in om att bilar kört av vägen. Ena larmet gällde en bil i Furuvik, och det andra en bil på E16 vid Valbo kyrka. Nu vädjar polisen att bilisterna tar det lugnt på vägarna.

Annons

SMHI har utfärdat en varning på grund av snömängderna som kommit under måndagen och tisdagen. Arbetarbladet har även kunnat berätta att vädret har ställt till det för X-trafiks bussar och tåg, och från Gävle Central har flera avgångar med SJ-tåg försenats.

Polisen i Gävleborg kommer dock inte att stärka upp antalet trafikpoliser på grund av ovädret. Här gäller mest sunt förnuft, menar Gävlepolisens presstalesperson Mikael Hedström.

– Vi kommer inte att sätta in fler resurser än vanligt. Det gäller att man håller koll på information från Trafikverket och SMHI. Men det brukar lugna ner sig med olyckor efter ett par dagar. När bilisterna ser att det är fullt med snö på vägbanan så brukar de lugna ner sig och sänka hastigheten.

Gävleborgarna blir alltså bättre och bättre på att köra lugnt när snön kommer, enligt Mikael Hedström. Enligt SMHI ska det snöa fram tills torsdagen och det får polisen att oroa sig över en annan sak.

– Det som är det stora problemet är snöröken. Nu gäller det att man håller rätt avstånd mellan bilarna och att man tar det lugnt och inte göra några tokiga omkörningar, säger Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons