Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebastian Gagnefur, 34 år, gillar actionfilmer

/

Annons

Är det något som Sebastian Gagnefur gillar så är det sovmorgnar, Brynäs och actionfilmer. Han går gärna på bio, men bara om det är action. Han demonstrerar genom att hålla fingrarna som pistoler. Sebastian stödtecknar när han pratar.

På fredagar eller lördagar laddar han alltid med popkorn, läsk och en spännande film. Martin Beck, Wallander och James Bond är hans hjältar, men även Spiderman och Batman.

Han har en sällsynt förmåga att leva sig in i filmerna. Ibland kan han väcka personalen mitt i natten och ivrigt berätta om poliser, skurkar och biljakter. Han kan också imitera Becks hårdkokta kollega Gunvald Larsson.

Sebastian trivs bra i sin lägenhet.

– Det var skönt att flytta hemifrån, inget mer mammatjat, och på helgerna kan jag sova hur länge som helst.

Tre dagar i veckan jobbar Sebastian i Forellparken i Sätra med att hämta post och sopor och två dagar jobbar han tillsammans med Pouya i Strömsbro. På onsdagar efter jobbet tränar han simning.

Förutom film är musik ett stort intresse, mest av allt Magnus Uggla och Sean Banan. Sebastian har säsongskort i Furuviksparken och åker på alla konserter. Då tar han med sig en stol som han placerar en bra bit från scenen, där sitter han och diggar. I helgen var han till Sandviken med mamma Christina och lyssnade på Alcazar. När han åker på dans är det för att lyssna på musiken, och det spelar ingen roll om någon försöker bjuda upp honom. Han vill sitta på sin stol och digga. Och fika.

Melodifestivalen följde han också med stort intresse.

Vilken artist gillade du bäst i mellon?

– De som dansade med magen.

– Menar du Samir och Victor?

Sebastian nickar och skrockar.

Fler personporträtt:

Pouya Afrasiabi, 35 år, missar aldrig en Brynäsmatch

Marie Härjung, 50 år, får frukost på sängen varje morgon

Thomas Säll, 50 år, spelar trummor och tjusar tjejer

Rockar du sockorna i dag? Skicka in en bild till web@arbetarbladet.se, eller tagga din bild med #abrockarsockor så lägger vi upp den i bildspelet här!

Mer läsning

Annons