Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig natt för polisen – 47 gävleborgare omhändertagna för fylla

Det blev en hel del jobb för polisen i Gävleborg under natten mellan fredag och lördag.
47 personer fick tas omhand för fylla, och i Edsbyn misstänks en ung man för narkotikabrott.

Annons

"Mycket fylleri under juldagsnatten i Gävleborgs län"

Så inleder polisen sin rapport från natten, då man fick ta reda på 47 personer som fick sova ruset av sig.

Flera personer misstänks dessutom för olika brott.

Så här ser händelserna ut i länet under natten:

Klockan 23.45, centrala Gävle: En kvinna i 30-årsåldern omhändertogs för fylleri efter att hon slagit en taxichaufför som hon åkt med. Kvinnan är nu misstänkt för våld mot tjänsteman.

Klockan 00.30, Edsbyn, vid Preem-macken: Man i 20-årsåldern omhändertogs för fylleri. Han uppvisade tecken på att vara påverkad av narkotika. Han hade även en mindre mängd misstänkt narkotika på sig, som togs i beslag. Han är nu misstänkt för ringa narkotikabrott genom bruk och innehav.

Klockan 01.00, Bollnäs, Cielo: Man i 45-årsåldern omhändertogs för fylleri. Han uppvisade tecken på att vara påverkad av narkotika, och hade även en mindre mängd misstänkt narkotika på sig, som togs i beslag. Han är nu misstänkt för ringa narkotikabrott genom bruk och innehav.

Klockan 02.15, Gävle, Interpool: Man i 20-årsåldern omhändertogs för fylleri efter att ha misshandlat en annan kvinnlig kroggäst. Han kommer höras vid frigivandet.

Klockan 02.22 inkom samtal till SOS Alarm om en villabrand i Ölbo i Hedesunda. När räddningstjänsten kom fram till villan så var den helt övertänd. Ingen har skadats vid branden. Då brandorsaken är okänd, så är villan avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. Händelsen rubriceras som mordbrand.

Klockan 03.19, Ockelbo, Mobygården: Bråk på platsen där den misstänkte försökte slå en målsägande med basebollträ och sedan avvek från platsen. Misstanke om försök till misshandel och vapenbrott. En husrannsakan genomfördes i den misstänktes bostad, där hämtas han till förhör och beslag görs av basebollträ samt misstänkta vapen. Den misstänkte kommer höras under förmiddagen efter att han nyktrat till.

Klockan 04.33, Gävle, Elite Grand Hotell: Utanför hotellet blir en man nedslagen och rånad på sin mobiltelefon, av fyra okända gärningsmän. Efter rånet avviker de från platsen. Målsäganden blödde från näsan.

Mer läsning

Annons