Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Rafi Markarian är årets mest företagsamma i Gävleborg 2015

/
  • Rafi Markarian, året mest företagsamma människa i Gävleborg.
  • Fyra finalister och Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv.

För fjärde året i rad utnämndes vinnaren i företagsamhet i Gävleborg.

Annons

I videospelaren ovan kan du se vår livesändning från prisutdelningen.

På fredagen vann Rafi Markarian titeln som den mest företagsamma personen i Gävleborg.

Omkring 100 personer hade samlats i Templet i Gävle för att se vem av de fem nominerade företagarna som skulle vinna Svenskt Näringslivs pris Årets mest företagsamma i Gävleborg.

Med juryns motivering ”Med vilja, engagemang och en stor portion företagsamhet lyfter han Sandviken till en ny spännande nivå av trivsamhet” utnämndes ägaren till restaurangen Charlys i Sandviken, Rafi Markarian.

Allmänheten har röstat på de nominerade och totalt inkom 4375 röster, vilket är rekord för utnämningen i Gävleborg.

Hur känns det?

– Det känns fantastiskt. Det är en otrolig ära. Med tiden har man insett att man måste ha gjort någonting rätt, säger Rafi Markarian.

– Det här priset tycker jag inte bara handlar om oss utan jag tror att företagsamhet och företagare måste lyftas fram. Jag vill dela med mig av det här priset med alla andra företag i regionen och i Sverige. Det är en ära, en stor stolthet.

Lotta Petterson, regionchef på Svenskt Näringsliv i Gävleborg delade ut årets pris och var en av jurymedlemmarna.

– Allmänheten har givit otroligt fina motiveringar. De här motiveringarna kommer jag att skicka till de fem finalisterna för de behöver man ha i vissa stunder när det är lite tufft och hårt att vara företagare i vårt län, säger Lotta Petterson.

– Jag tycker det är viktigt att hylla och lyfta de företagsamma människorna. Det är också för att sprida lite vetskap och kunskap om hur företagsamma människor jobbar och hur de förverkligar sina idéer och visioner. Det kanske gör att fler vågar satsar på sina företagsidéer.

Rafi Markarian vill utöka restaurangens lokaler i framtiden.

– Vi har ombyggnadsplaner i lokalen, men det är någonting som är på gång. När tiden känns rätt kommer vi att göra det, avslutar Rafi Markarian.

Mer läsning