Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Silly walk vid konserthusentrén när Monty Python-stjärnan besökte Gävle

/
  • Mari Fröjd, längst till höger i bild kom med sin familj för att se John Cleese. Från vänster i bild Peter Fröjd, Stina Fröjd, Andreas Kax, Lars Lundberg och Jenny Fröjd.
  • Göran Björkman från Gävle fick föreställningen i 50-årspresent av sin fru Ewa Björkman.

John Cleese i Gävle konserthus som sålde biljetterna på rekordtid.

Annons

Så var det då äntligen dags. Uppfinnaren av The Ministry of Silly Walks och den galne hotellägaren Basil Fawlty kom till ett Gävle som väntat länge på humorfrälsaren.

Läs här: John Cleese slutsåld i Gävle

Under sin turné upp genom Sverige har legendaren skickat tweets om bland annat hur de svenska hotellen skött sig. Har gått sådär, för hotellen alltså.

Läs här: John Cleese tweets om Sverigevistelsen

Vad tycker då den förväntansfulla publiken om honom?

Utanför konserthuset väntar Marie Fröjd tillsammans med sin familj.

– Det är ju den gamla tv-serien Monty Pythons flygande cirkus som jag såg när jag var liten, det är den jag minns. Det var så annorlunda skämt, de drev med så konstiga saker, säger hon.

Efter att familjen och undertecknad tagit konserthuset i besittning med silly walks träffar Arbetarbladet Hans Carstensen från GASTA Comedy club.

– John Cleese ifrågasatte allt. Han kommer från överklassen men sparkade ju alltid uppåt. En serie som "Pang i bygget" är något som sticker ut tycker jag, säger han och avslutar med lite Silly Walks.

Mova Hebert har åkt från Stockholm för att se föreställningen.

– Han är rätt tragisk i hela sitt sätt, men han säger rätt roliga saker. Jag ser hemskt mycket fram emot föreställningen, säger hon.

Mer läsning