Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gick du på ”nyheterna”?

Parkbadet i Sandviken blir centrum för nakenbad och gamla E 4 mellan Tierp och Uppsala blir vägsträcka för veteranbilar. Gick du på de nyheterna? Då kan du känna dig riktigt lurad, det var nämligen 1 april i går.

Annons

Diskussionerna om ett nakenbad i Årsunda har varit en återkommande nyhet som väckt debattkänslor hos Arbetarbladets läsare. Att då spinna vidare på ämnet och förlägga nakenbadet till Parkbadet i Sandviken gav en tankeställare hos många läsare.

På tidningens webb haglade kommentarerna tätt:

Hur har man råd att bygga ut när man knappt kan driva skiten, var bygger dem, jag har inte sett något och man kan väl bada naken hemma, eller?

Detta var den absolut sämsta iden jag hört på länge. Hur kan ni tro att parkbadets pool ska kunna ens jämföras med att bada i en sjö och att gå på stranden och få färg på hela kroppen.

Men det som för många sågs som en seriös nyhet var egentligen något helt annat, nämligen Arbetarbladets årliga aprilskämt.

Vargar i Norrlandet

Även tidningens lokalredaktion i Tierp ville utnyttja årets skämtsammaste dag. Där blev plötsligt gamla E 4 mellan Tierp och Uppsala en vägsträcka för veteranbilar. Hastigheten skulle sänkas till 40 kilometer i timmen och projektet gick under namnet Vett på väg.

Men under gårdagen var det inte bara Arbetarbladets läsare som blev lurade. Gefle Dagblad presenterade en nyhet om att fyra vargar skulle planteras ut på olika platser i länet. En av dem, en rysk hane, planerade att planteras ut vid Norrlandet utanför Gävle.

Hos SVT:s Gävledala-redaktion togs aprilskämtet emot seriöst. Under programmets morgonsändningar presenterades GD:s aprilskämt som en av dagens stora toppnyhet, något som de senare fick dementera.

Åsa Nisse goes Hollywood

Andra aprilskämt som fyllde Sveriges morgontidningar var bland annat nyheten om att Hollywood gör sin egen version av Åsa Nisse med John Cleese i rollen som Lakebranch och enligt Göteborgs-Posten skulle det stolta ostindiefarar-skeppet sprängas i luften som ett led i stadens 400-års firande, rapporterade TT.

Mer läsning

Annons