Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda augustinyheter

/
  • Ölnyheter. Sex nya öl lanseras i Systemets tillfälliga sortiment i augusti. Tre amerikanska smakrika finsmakarsmuttöl och en svensk ale hör till de godaste och mest spännande köpen.

Ölutbudet har nog aldrig varit så spännande och mångfasetterat som i dag. Nu lanseras några intressanta nyheter på Systembolaget, som bara gör det ännu bättre.

Annons

Det är kul att bolaget ger mer plats för småbryggerierna, vars kvalitetsprodukter utgör en attraktiv motvikt till storbryggeriernas klent humlade lageröl. Här har vi ett godare val för dem som tröttnat på förväxlande lika smaker och okritisk fyllekonsumtion. Augustinyheterna är dock ett så kallat exklusivt sortiment som bara lanseras i ett 30-tal systembutiker och i begränsad volym. Det gäller att inte vänta för länge med ett köp eller en beställning.

Nyheter från Nils Oscar-bryggeriet är alltid spännande att smaka. Nils Oscar Harvest Ale lever upp till bryggeriets goda renommé med en välbalanserad lättdrucken ale med fin maltighet och lite knäckiga stråk från karamellmalt. Helt utan balans är däremot Coppers Vintage Ale från Australien, där den söta, eldiga alkoholtonen dominerar helt på ett simpelt sätt.


Hög alkoholhalt behöver dock inte vara något problem om övriga smakkomponenter har en koncentration som balanserar den. Sierra Nevada Bigfoot från USA har hela 9,6 procents alkoholstyrka i sin massiva, hårdrostade, sirapsfeta och smått brutalt beska stil, men alkoholen är fint integrerad.


Den som gillar porter har en bra representant i amerikanska New World Porter, som bjuder på en riktigt fet kaffe- och chokladtonad smak. Delikat i sin smuttvänliga, smakrikt generösa framtoning med en välavvägd humlebeska i slutackordet.

Mer läsning

Annons