Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda nyheter som räcker ett helt år

/
  • Rött fynd. Argentinas nationaldruva malbec gör mycket bra ifrån sig i utmärkta Quara Reserva Malbec. Ett av de allra bästa röda köpen bland nyheterna.
  • Gott köttvin. Tapiz Joven Malbec är ett mycket prisvärt och gott rödvin från Argentina som passar bra till mörka kötträtter.
  • Rik smak av solmogna koncentrerade körsbär, kryddor och fat hittar vi i italienska Millefiori Rosso Delle Venezie.
  • Gott vitt. Leyda Reserva är ett fräscht och mycket druvtypiskt sauvignon blanc-vin från Chile med gröna arominslag i en citrusfrisk fruktsmak.
  • Härligt bubbel. Langlois Crémant de Loire Brut är ett utmärkt franskt bubbelalternativ till äkta champagne.
  • God äkta vara. En riktigt bra champagne i smakrik stil är De Venoge Brut Blanc de Noirs. Och det är inte långt till nyårsafton.

ags igen för de så kallade strategiska nyheterna på Systemet. Det betyder att de finns att köpa under ett helt år, och säljer de bra kan de hamna i det ordinarie sortimentet. Det är alltså du som avgör.

Annons

Här finns en stor bredd på stilar och många länder är representerade. Merparten ligger på prisnivåer som är tillgängliga för de flesta. Flest riktigt intressanta och bra köp hittar man bland de vita vinerna. En välkommen återkomst är Santorini, 99 kronor, från ön med samma namn. Vinet som gjorts på den syrafriska assyrtikodruvan exponerar en härlig, vulkanisk mineralitet från jordmånen som gör vinet extra aptitretande och ett utmärkt val till skaldjur - inte minst ostron.

Den som vill testa en högklassig fatlagrad chenin blanc bör inte missa Tokara,129 kronor, från Sydafrika. Riktigt delikat i en stringent citrusfrisk stil är också den franska, oekade, varianten på druvan i Domaine FL Le Chenin, 119 kronor. Köp båda och jämför vilken stil du gillar bäst!

Rödvinsdruvan malbec har franskt ursprung, men det är i Argentina som de mest intressanta och godaste vinerna på den görs. Såväl Tapiz Joven Malbec, 64 kronor, som Quara Reserva Malbec, 130 kronor, är utmärkta representanter. Det senare är ett verkligt höjdarvin på druvan med härlig mörk bärkoncentration, viol, kryddtoner och rostade fat i ljuv kombination.

Den som vill komma riktigt billigt undan, men ändå få ett välgjort och lättillgängligt gott rödvin, kan med fördel satsa på portugisiska Native Touriga Nacional Cabernet.

Mer läsning

Annons