Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösklassen i A-Fisket

/
  • NÄSTAN 9 KILO. Fredrik Rinnström, Gävle, landade en av de största gösar som någonsin har tagits i Storsjön. Vikt: 8,9 kilo och ledning i A-Fisket för Fredrik

Klassen har varit lite trögstartad beträffande anmälningarna. Till dags dato har vi fått in endast fyra anmälningar. Kanske är det Fredriks tidiga anmälan av sin storgös som har dämpat lusten hos övriga gösfiskare att anmäla. Men kom ihåg att de tio bästa får pris i A-Fisket, så det är bara att anmäla även ”smågös” på 4-5 kilo.

Annons

Apropå Fredrik så har vi fått en liten rapport om hans fiske i slutet av maj. Han och fiskekompisen provade flötmete på Västerfjärdens grynnor. De var egentligen ute efter storgädda och utrustningen var därefter. De hade fått några hugg och även landat ett par fiskar, dock ingen gädda. Det blåste rätt bra den här dagen så båten hade drivit lite av grundet när kompisen föreslog att de skulle ta upp grejorna och flytta på sig.


Vid närmare spaning så såg inte Fredrik sitt flöte, han hade missat nappet. Han tog spöt och gjorde ett mothugg. Mycket riktigt så var det fisk på kroken. Han kände rätt så snart att det var något stort och det var troligen ingen gädda.

Fisken var ingen stridis utan följde med rätt snällt och visade sig i ytan och då såg de att det var en gös, en enormt stor gös. Kampen blev som sagt kort det hela var över på knappa fem minuter.

En stor rusning sedan var gösen mogen för håvning.Gösen hade svalt bytet ordentligt och var i stort sett chanslös. Fredrik har sportfiske som sitt stora intresse och tidigare har det blivit en hel del gös men ingen av den här kalibern. Tidigare personliga rekordet låg på knappa fem kilo.

 

Mer läsning

Annons