Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gräsmattan är mjuk i alla fall

Annons

Jag är egentligen för lat för att få ha en trädgård. Därför har jag funderat på att kidnappa Lars Krantz, han verkar ju kunna det där med trädgårdar. När jag ändå är inne på den kriminella banan kunde jag passa på att kidnappa en markläggare också. Och Johnny Depp.

 

När vi köpte vårt hus stod äppelträden i full blom och gården var helt ren från prylar. Det var så vackert och det doftade underbart. Vi såg möjligheterna. Sedan flyttade vi in. Nu ligger det renoveringsskräp, vedhögar, spridda leksaker, en grushög, tramptraktorer, verktyg och en uppochnedvänd träbåt på gården. I det största trädet har femåringen byggt en trädkoja som hjälpligt håller ihop. Vid infarten har vi en pyramid av gatstenar. Nej, de ska inte ligga så där. Det ska förstås bli en tjusig gatstensbeläggning på vår tomt någon dag, har vi tänkt. Vi har många planer med vår trädgård och det är en del saker som behöver åtgärdas. Ett 100-årigt vårdträd håller till exempel på att växa in i huset (kidnappa en aborist?) och häcken borde kanske ersättas med ett staket. Häcken växer som en broiler mot den ena gatan medan den är den gles som tänderna på en sexåring, mot den andra gatan.

Det finns två grindhål, öppningen mot den mest trafikerade gatan har dubbla järngrindar, medan den andra gluggen är helt öppen. Där brukar ettåringen rusa ut med ett triumferande skratt. Hon springer så långt hon hinner innan någon av oss plockar upp henne. Men då blir det förstås vilda protester. En tvärtung stege brukar fungera som en provisorisk grind för att stoppa de värsta utbrytningsförsöken

Blomsterrabatten påminner mest om en vildvuxen djungel. Jag vet inte vad som är blommor och vad som är ogräs längre. Jag törs inte gräva bort rabatten för rätt som det är kikar det fram en stilig riddarsporre eller en söt dahlia.

Men gräsmattan är mjuk och barnvänlig i alla fall. Det är fördelen med mossa.

Men jag är nöjd med att vi har fått upp hammocken. Och jag är otroligt tacksam för att jag har en man som klipper gräset. Det behövs egentligen inte mycket mer.

 

 

 

Mer läsning

Annons