Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratttis kompis, du är årets Lussekatt!

/
  • Den stolta familjen Sjöberg med Årets Lussekatt 2009 i famnen. Fr v Anna, Leo, Linn med Texas och Danne.
  • En stilig raskatt vann tävlingen Årets Lussekatt 2009. Texas är en bengal och vet om att han är stilig.
  • Inte så pjåkigt med gräddtårta tycker Årets Lussekatt 2009 och låter sig väl smaka.
  • Bästisarna Boris och Texas i brottartagen. De håller jämt ihop och leker och busar tillsammans.

Texas i Sandviken är Årets Lussekatt 2009.

En överlägsen vinnare. Hans toppställning var aldrig hotad under röstningsperioden.

– Va kul! säger matte Anna Sjöberg entusiastiskt och kramar om sin Texas.

Annons

Ettårige Texas är en raskatt, en bengal, ursprungligen en hybrid mellan en tamkatt och en leopardkatt. Han är en mycket företagsam och pratsam katt. Med bestämda vanor.

Han bor tillsammans med Anna, Danne, Linn och Leo Sjöberg och bästisen Boris, en tvåårig Jack Russel, och Boris mamma Sessan.

När Texas och Boris far runt som tättingar i det stora huset drar sig Sessan tilllbaka till sin korg och gnager på ett ben. Hon låter ungdomarna hållas.

– Om inte Boris är hemma av nån anledning tar Texas nästan ner huset och lugnar sig inte förrän Boris är här igen, säger Danne.

– Varje morgon går Texas upp med mig och följer med till badrummet och lägger sig i handfatet och dricker vatten, berättar Anna.

Daniel berättar att Texas är fullkomligt galen i morötter och sliter upp plastpåsen för att komma åt godsakerna.

Efter frukost och noggrann rengöring (han är extremt noga med sitt utseende) går Texas med Anna ut i stallet till hästarna och får sen vara ute tills familjen kommer hem på eftermiddagarna.

Den här dagen när Arbetarbladet kom för att hylla Årets Lussekatt är han därför inte riktigt sitt vanliga glada jag. För säkerhets skull har Texas nämligen fått vara inne hela dagen, något han starkt ogillar.

Årets Lussekatt får alltid en egen gräddtårta och när gräddtårtan kommer på bänken intill Texas fortsätter han lugnt att slicka pälsen. Efter några ögonblick når gräddoften fram och Texas tittar upp. Han börjar nyfiket nosa och kan inte motstå att smaka på grädden, dekorationen i form av kiwi och jordgubbar lämnar han därhän.

Rätt snart tröttnar Texas och hoppar ned på golvet till Boris som avundsjukt stått nedanför. De två börjar i stället att brottas och jaga varandra genom rummet.

Texas kommer från Borlänge. Det var en annons som fångade Annas uppmärksamhet och hon föll direkt. Husse var mer svårövertalad, men föll även han när han träffade Texas.

– Vi är så stolta över att han blivit Årets Lussekatt. Vi hade pratat om att nominera honom, men kom ihåg det först i sista stund, säger Anna med ett stort leende.

Vid det här laget sitter Årets Lussekatt vid ytterdörren och propsar uppfordrande på att få gå ut. NU.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons